Årets nationaldag firas på nytt sätt

Publicerad:

Trelleborgs kommun arrangerar sedan många år ett stort och uppskattat nationaldagsfirande för kommuninvånarna. På grund av coronaviruset tvingas kommunen i år att tänka om, och ställa in det traditionella firandet på stan– men istället ordna ett digitalt alternativ.

Nationaldagsfirande i Stadsparken med veteranbilar, flaggor och många åskådare.
Foto: Annika Eriksdotter Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Nationaldagsfirande i Stadsparken med veteranbilar, flaggor och många åskådare.

I Trelleborg är det tradition att Sveriges nationaldag den 6 juni firas med bilutställning, flaggutdelning, prisutdelningar och musikunderhållning. Folkfesten i centrum brukar locka tusentals besökare. På grund av maxgränsen för folksamlingar på 50 personer är det inte möjligt att genomföra i år.

Digitalt firande planeras

För att ändå uppmärksamma dagen planerar kommunen att producera en film med musik, nationaldagstal - och dina bilder. Tanken är att göra en kavalkad med trelleborgarnas egna bilder från tidigare års nationaldagsfiranden i Trelleborg. Filmen ska spridas på kommunens webbplats och i sociala medier.

Du kan bidra

För att filmen ska bli riktigt bra efterlyser vi nu dina bästa nationaldagsbilder från tidigare år. Skicka in dina bilder via e-tjänsten.

E-tjänst för insamling av nationaldagsbilder.

Tillsammans kan vi ge nationaldagen en festlig inramning - trots rådande omständigheter!

Nationaldagen på kommunens webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?