Utbildningsministern praktiserar som lärare på Västervångskolan

Publicerad:

Idag besökte utbildningsminister Anna Ekström (S) Trelleborgs kommun. Under sitt besök fick utbildningsministern bland annat praktisera som lärare på klass 5B:s mattelektion på Västervångskolan och träffa elever på Söderslättsgymnasiet.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M) hälsar utbildningsminister Anna Ekström (S) välkommen till Trelleborgs kommun.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M) hälsar utbildningsminister Anna Ekström (S) välkommen till Trelleborgs kommun.

Utbildningsminister Anna Ekström genomför nu en kunskapsresa, där hon besöker olika förskolor och skolor i alla Sveriges län för att praktisera som lärare. Kunskapsresan inleddes hösten 2019 och fortsätter nu under hela 2020. Syftet med utbildningsministerns resa är att öka kunskapen om lärares och elevers förutsättningar runt om i landet, och att uppmärksamma skolor och lärare som har arbetat framgångsrikt med att höja kunskapsresultaten.

Under dagens besök i Trelleborg fick Anna Ekström praktisera som lärare tillsammans med ordinarie lärare Camilla Troberg på klass 5B:s mattelektion på Västervångskolan. Inför lektionen berättade utbildningsministern för eleverna att hon tyckte det skulle bli väldigt roligt att få hålla en lektion för dem och att hon älskar matte.

På Söderslättsgymnasiet träffade Anna Ekström elever i årskurs tre som även är Söderslättsgymnasiets EU-ambassadörer. Anna Ekström berömde eleverna för deras engagemang i demokratifrågor och hon betonade att vi lever i en tid då bildning behövs mer än någonsin, dels för att kunna försörja sig, men också för att bli en ansvarstagande medborgare.

Under sitt besök på Söderslättsgymnasiet fick Anna Ekström även en presentation av Sten Ivarsson, mediatekssamordnare, om Mediateken som blev Årets bibliotek 2019. Hon fick även möjlighet att prata med lärare på Vård- och omsorgsprogrammet samt träffa elever som fick visa sina projekt inom Ung Företagsamhet (UF).

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?