Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Tio år på Torget

Publicerad:

Nu är det 10 år sedan Trelleborgs Museum öppnade på Stortorget. Det vill vi fira den 18 januari, med kaffekalas, fritt inträde och nya gobitar i Bian. Firandet pågår kl 11-15. Välkommen!

På lördag firar vi lite extra på museet. Vi öppnade våra första utställningar i det nya huset den 15:e januari 2010, två månader efter att vi flyttat in från gamla museet. Det var en stor och efterlängtad dag för oss, och det skulle snabbt visa sig att det var ett riktigt beslut att flytta museet. De nya lokalerna, är perfekta ur alla möjliga synvinklar och naturligtvis inte minst ur placeringssynpunkt – vi fick vi nu en mycket större publik!

Vi öppnade 2010 med vår lokale storhet konstnären Johan Röing, som med sina fantastiska skulpturer genast satte ton och riktning åt utställningsrum och hela museet. Ryktet spred sig om vilka fina utställningslokaler här fanns och vi har sedan dess haft många, många fantastiska utställningar.

Detta vill vi så klart fira med trelleborgarna. Vi hälsar alla varmt välkomna på kaffekalas och eftersom stadsbussarna visar upp sig samma dag på Torget så firar vi på samma tider som dem – kl 11 till 15! Vi bjuder på fri entré dagen till ära, roliga quiss för både stora och små, nya godbitar i Bian och vi i personalen finns här och kan visa och berätta. Vi ser gärna också att våra besökare kommer med synpunkter på vad de skulle önska se på museet framöver! Vi hoppas så klart också på att alla de som inte redan bekantat sig med vår nya skateholmskvinna passar på att komma.

Och till sommaren – vi tänker fira vårt 10-årsjubileum hela året – visar vi åter upp en utställning med en lokal storhet, Jan Troell!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?