Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

DEBORA SVENSSON - På tapeten sedan några 100 år tillbaka 1.2-22.3

Publicerad:

Debora Svensson använder grafikens svärta till träffsäkra betraktelser av dagens samhälle. Hon nystar trådar bakåt i tiden, hur långt har vi egentligen kommit med jämställdheten idag? Vid första anblick visar utställningen en serie tapeter med dekorativa mönster som flätas samman. Men den som betraktar i närbild blir överraskad – en detaljerad bildvärld med betraktelser som berör och griper tag. Var gömmer sig egentligen i tulpanens kronblad? Vilka är alla de där kvinnorna på tapeten?

Utsnitt av tapet skapad av Debora Svensson. Verket är med i utställningen På Tapeten - sedan några 100 år.
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utsnitt av tapet skapad av Debora Svensson. Verket är med i utställningen På Tapeten - sedan några 100 år.

Genom att blanda satir med vittnesmål och statistik med humor utmanas betraktaren att se sin egen roll i det stora. Kanske agera, kanske omvärdera? Ingen går i alla fall oberörd från utställningen.

Debora Svensson är verksam i Simlinge utanför Trelleborg. Hennes fokus ligger sedan flera år på att undersöka konsekvenser politiska beslut och sociala tendenser får för individer och samhället i stort.

Vernissage lördag den 1 februari kl 12.30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?