Dags för anmälan till Skräpplockardagarna 2020

Publicerad:

Nu är det dags för alla förskolor, skolor och ungdomsföreningar att anmäla sig till Skräpplockardagarna 2020. Var med och håll Trelleborgs kommun fri från skräp!

Foto: https://www.hsr.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika

Syftet med skräpplockardagarna är att barn genom en lustfylld aktivitet ska få chansen att lära sig mer om hur vi tillsammans bör ta hand om vår natur och om hur dumt det är att skräpa ned. Kampanjen är ett bra tillfälle att på ett pedagogiskt vis väcka tankar om nedskräpning, återvinning, miljö och konsumtion.

Kampanjen Skräpplockardagarna startades och drivs av stiftelsen Håll Sverige Rent. I Trelleborg drivs kampanjen i samverkan med kommunens avfalls- och återvinningsavdelning.

Nästan 700 000 unga plockar skräp varje år

Ett stort antal skolor och förskolor i Trelleborgs kommun har deltagit flera vårar i rad, i gott sällskap av skolbarn i hela Sverige. Totalt engagerar Skräpplockardagarna massor av unga hjältar varje år. 2019 gav sig 690 647 barn i landet ut för att plocka skräp och göra sin och vår närmiljö ännu finare.

Glöm inte att ta hand om skräpet på rätt sätt

Insamlat skräp måste förstås tas om hand på rätt sätt. Förpackningar av papper, metall, plast och glas ska sorteras och återvinnas. Restavfall kan ni lägga i era avfallskärl, eller lämna på återvinningscentralerna i kommunen. Om avfallskärlen inte räcker till går det bra att beställa kostnadsfri hämtning av avfalls- och återvinningsavdelningen. Kontakta kommunens kundtjänst på telefon 0410-73 30 00, eller e-post .

Alla kan vara med i kampanjen

Barnen står i fokus för kampanjen Skräpplockardagarna, men alla som vill delta för att göra Trelleborg till en ännu finare och skräpfri kommun är välkomna att vara med, barn som vuxna. Genom att ladda ner skräpplockarappen Skrappen kan du göra aktiviteten till en spännande tävling där du har möjlighet att registrera din skräpplockning för att se hur mycket skräp du och andra plockar. Kanske en helgaktivitet i familjen? Appen Skrappen kan du läsa mer om på webbplatsen Håll Sverige Rent.

Anmälan

Anmälan för förskolor, skolor och föreningar är öppen från den 31 januari och görs via webbplatsen Håll Sverige Rent. Här kan du också hitta mer information om kampanjen. Sista anmälningsdag är den 15 maj 2020.

Håll Sverige Rent logga

Hjälpte informationen på den här sidan dig?