Kan din förening erbjuda sommarjobb till ungdomar?

Publicerad:

Trelleborgs kommun erbjuder sommarjobb för ungdomar liksom tidigare år. Nu på sportlovet har dessutom 16 ungdomar fått kommunalt arbete på en föreningsaktivitet på Söderslättshallen.

Aktiva ungdomsledare på sommarlov och sportlov.
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Aktiva ungdomsledare på sommarlov och sportlov.

Liksom tidigare år erbjuder Trelleborgs kommun, genom arbetsmarknadsförvaltningen, sommarjobb för ungdomar. Kommunen söker arbetsplatser och arbetsuppgifter inom kommunens verksamheter och inom föreningslivet i Trelleborg.

Ett kommunalt sommarjobb är för många unga den första bekantskapen med arbetslivet och en viktig del i att skaffa arbetslivserfarenhet. Men det är också en möjlighet för dig och din arbetsplats att få visa er verksamhet för en kommande generation av medarbetare.

Aktiva ungdomsledare på sommarlov och sportlov

Aktiv Ungdom arrangerar sedan många år tillbaka sommardagläger i Trelleborg med hoppborgar, pyssel, spel och lekar där traditionsenligt kommunala sommarjobbare medverkar som ledare för 120 barn. 16 ungdomsledare är anställda på torsdagens sportlovskul som är ett inomhus smakprov på sommarens utomhusaktiviteter.

- Aktiv Ungdom är glada och stolta att kunna vara en aktiv ungdomsarbetsgivare, dels med föreningens egna ungdomsledare och även med de kommunala sommar- och sportlovsledarna, säger Carina Philipson, distriktsansvarig för Aktiv Ungdom Syd. På sommaren ingår ledarutbildning till ungdomarna som blir en erfarenhet rikare.

E-sport och sommarlovsaktiviteter

Liknande möjligheter för ungdomar har tidigare funnit på till exempel höstlovet med Halloween Games på Valen i Trelleborg och på sommarsatsningen Sommar på Dala. Även Fritidsbanken Trelleborg har sommarjobbande ungdomar och det finns kultursommarjobbare som bland annat spelar och sjunger i kulturgarantin för äldre. Fler föreningar har också tidigare erbjudit sommarjobbsplatser till ungdomar.

Intresseanmälan senast 28 februari

Mer information och intresseanmälan om att ta emot sommarjobbare 2020 hittar du på kommunens webbplats. Fyll i en anmälan och skicka in senast 28 februari.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?