Invigning av I Kim Walls fotspår

Publicerad:

Kultur- och fritidsnämnden bjuder in till en officiell invigning onsdag 26 februari klockan 15.00 på Söderslättshallen i Kim Wall-foajén. Ordförande Thomas Nilsson i kultur- och fritidsnämnden inviger utställningen tillsammans med Ingrid och Joachim Wall.

Utställning I Kim Walls fotspår på Söderslättshallen.
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställning I Kim Walls fotspår på Söderslättshallen.

På initiativ från kommunfullmäktige har Kim Wall-utställningen hittat en fast plats att ställas ut under de perioder den inte är ute på turné. Platsen har tillsammans med grundarna av fonden, tillika Kim Walls föräldrar, valts ut och nu har utställningen kommit på plats.

Att få barn och unga att våga drömma och inte begränsas är en viktig uppgift för vår kommun. Här kan utställningen vara en förebild för barn och unga i Trelleborg som inspiration till högre studier och att våga följa sina drömmar.

- För oss är det av största betydelse att bevara minnet av Kim som den kvinna och journalist hon var, inte som det brottsoffer hon blev, säger Ingrid och Joachim Wall. Med utställningen vill vi inspirera andra unga människor att ge sig ut och upptäcka världen. I Kim Walls fotspår visar att även om man kommer från en mindre stad som Trelleborg kan man få hela världen som sitt arbetsfält. Vi hoppas och tror att Kim ska fungera som en förebild för alla dem som vill göra världen till en lite bättre plats att leva på.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade 30 oktober 2019 att placera Kim Wall-utställningen i foajén på Söderslättshallen av respekt för Kim Walls familjs önskemål samt att foajén döps om till Kim Wall-foajén.

Söderslättshallen är medelpunkten för inomhussporterna i Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!