Gun-Britt fick äran att klippa bandet när Hälsohuset invigdes

Publicerad:

Den nya byggnaden på lasarettsområdet rymmer särskilt boende, korttids- och växelvård samt dagverksamhet för personer med demenssjukdom.

Hyresgästen Gun-Britt Odell, 95, klippte bandet när Hälsohuset invigdes. Till sin hjälp hade hon undersköterskan Helena Karlsson.
Foto: Patrik Nyström Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Hyresgästen Gun-Britt Odell, 95, klippte bandet när Hälsohuset invigdes. Till sin hjälp hade hon undersköterskan Helena Karlsson.

Gun-Britt Odell är en av hyresgästerna på Hälsohuset. Hon kom hit för en månad sedan och under dagens invigningsceremoni fick hon äran att klippa bandet.

- Här är fint, vi har trevlig personal och god mat. Jag trivs på mitt rum även om det har varit lite kallt i början, säger Gun-Britt Odell.

Har roligt tillsammans

Efter ett kortare tal av socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist (M) ställde hon sig upp, tog tag i saxen och förklarade Hälsohuset invigt.

- Jag vet inte varför just jag fick det här hedersuppdraget. Kanske för att jag är äldst här, säger Gun-Britt med ett leende och avslöjar att hon är inne på sitt 96:e år.

I samma veva som Gun-Britt flyttade in på Hälsohuset började undersköterskan Helena Karlsson arbeta på avdelningen. Innan dess arbetade hon inom kommunens nattpatrull.

- Jag trivs jättebra. Vi har en bra personalgrupp och vi har väldigt roligt tillsammans, säger Helena och får medhåll av Gun-Britt.

Politisk enighet

Socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist (M) var på plats liksom oppositionsrådet Lennart Höckert (S), socialnämndens tidigare ordförande som var en av dem som höll i spaden när det första spadtaget togs för snart två år sedan.

- Det känns extra bra att veta att vi har total enighet i nämnden. Det är fantastiskt roligt att stå här som ordförande i dag och få vara med och inviga Hälsohuset. Med Hälsohuset kan vi erbjuda ännu bättre vård och kommunens samverkan med sjukvården kan stärkas ytterligare, säger Venzel Rosqvist.

Fördel att vara under samma tak

Totalt rymmer Hälsohuset 72 platser, fördelat på särskilt boende, korttidsvård och växelvård. Här finns även Gyllengården och Kryddgården, kommunens dagverksamheter för personer med demenssjukdom.

- Nya och fräscha lokaler är såklart bra och ger en nytändning för vår personal. Men det absolut bästa med Hälsohuset skulle jag ändå säga är just att vi får fler verksamheter under ett och samma tak. Vi kan samarbeta och stötta varandra på ett helt annat sätt, säger Ann-Sofie Jangmark, en av enhetscheferna i Hälsohuset.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!