ESF-projekt gav lärdomar

Publicerad:

Som en av nio sydsvenska kommuner har Trelleborg varit med i det tvååriga ESF-projektet DigiLitt.kom. Syftet med projektet har varit att öka den kunskap och medvetenhet som krävs för att lyckas med digitala verktyg inom kommunal vård och omsorg.

Amanda Friman har varit Trelleborgs projektledare i ESF-projektet Digilitt.kom.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Amanda Friman har varit Trelleborgs projektledare i ESF-projektet Digilitt.kom.

Projektet, som letts av Kommunförbundet Skåne med medel från Europeiska socialfonden (ESF), påbörjades i mars 2018 och avslutades i januari 2020. Trelleborgs kommun har representerats av socialförvaltningens LSS-verksamhet.

- En nyfikenhet för digitalisering har vuxit fram hos deltagarna. De har också fått en bredare kunskap om implementering av digitala verktyg och en ökad förmåga att se vilka behov som kan lösas med hjälp av digitalisering. Nu ska vi med hjälp av e-utbildningar sprida projektets budskap och ge andra en möjlighet att ta lärdom av våra erfarenheter, säger projektledaren Amanda Friman.

Mer information

Inom ramen för projektet har en film tagits fram för varje deltagande kommun.

Här kan ni se Trelleborgs film

Läs mer om projektet

Hjälpte informationen på den här sidan dig?