400 reflexvästar till Pilevallskolans elever för säkrare skolväg

Publicerad:

Igår förmiddag fick alla klasser på Pilevallskolan i östra Trelleborg besök av byggföretaget Skanska som delade ut 400 reflexvästar till elever och personal på skolan. Anledningen är den pågående marksaneringen inför bygget av en ny förskola i anslutning till Pilevallskolan.

Pilevallskolans lärare Carolina Lindgren i en av de reflexvästar som Skanska skänkte till skolan.
Foto: Skanska Licens: © Copyright Pilevallskolans lärare Carolina Lindgren i en av de reflexvästar som Skanska skänkte till skolan.

- Att dela ut reflexvästar är ett sätt för oss att se till att elever och personal ska ha en trygg väg till och från skola eller fritidsaktiviteter när det är mörkt ute, säger Joakim Lindahl, transportledare på Schakt och transport som genomför marksaneringen.

- Tanken på att besöka skolan och informera slog mig eftersom jag märkt att skolbarnen är intresserade och frågar vad vi gör när de går förbi byggarbetsplatsen, så jag ringde rektorn och frågade om jag kunde komma på besök.

Schakt och transport är en del av byggkoncernen Skanska Sverige och utför saneringsarbetet på kommunens uppdrag. Arbetet har pågått sedan senhösten.

Joakim Lindahl besökte samtliga klassrum på Pilevallskolan under onsdagen för att berätta för alla elever hur viktigt det är att synas när det pågår markarbeten i området.

- Jag berättade för barnen hur viktigt det är att följa skyltar och avstängningar och att synas, och berömde dem för att de är försiktiga och har följt reglerna runt vår arbetsplats exemplariskt. Dessutom är det ju bra för våra anställda också. Med reflexvästar på sig syns ju barnen på 50 meters håll. Vi jobbar mycket med säkerhet och vill förstås undvika olyckor.

Pilevallskolan ligger på Allmogevägen i Trelleborg och har 380 elever i förskole- och grundskolklasser upp till nionde klass.

Förutom ny förskola och ny huvudbyggnad för skolan planerar Trelleborgs kommun bland annat att bygga ett fyravåningshus och radhus i två plan i Pilevallsområdet.

- Saneringsarbetet är i stort sett färdigt och nu ska marken återfyllas, säger Daniel Rosén, projektledare på kommunens fastighetsavdelning. Just nu är planeringen för bygget av den nya förskolan och ett nytt skolkök med matsal för hela Pilevallskolan i projektstadiet. Det bygget räknar vi med att dra igång under nästa år. Dessutom ska det byggas ny gångbana och cykelväg, och där håller Trelleborgs kommun på att upphandla entreprenad.

Du kan läsa mer om projektet Pilevallsområdet och Trelleborgs kommuns planer här.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?