Stödsamtal kan dämpa coronaoro

Publicerad:

Lotsens samtalsmottagning erbjuder stödsamtal för barnfamiljer i kommunen. Telefonnumret dit är 0410-73 37 85.

Ett av samtalsrummen hos Lotsen.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ett av samtalsrummen hos Lotsen.

Lotsen är en del av kommunens individ- och familjeomsorg. Det är en förebyggande verksamhet som erbjuder krisbearbetning, stödsamtal och rådgivning. Lotsen riktar sig i första hand till barnfamiljer som behöver stöd i föräldraskap och familjerelationer.

Oro för sig själv och andra

- Speciellt i dessa coronatider, då förändringarna är stora, finns det en oro både för sig själv och andra. Det kan vara svårt att stå emot och begränsa sina barn och ungdomar och även svårt att förklara hela livssituationen. Vi på Lotsen kan erbjuda stödsamtal utifrån både föräldrarnas och barnens oro och göra det begripligt för barnen utifrån ålder och mognad, säger Ann-Marie Svendsen, en av socialrådgivarna på Lotsen.

Verksamheten märker av ett större antal ombokningar just nu när besökarna har förkylningssymtom samt att antalet nya ärenden är något färre än i vanliga fall. Ann-Marie Svendsen säger att det kan förändras framöver.

- Beroende på vad coronasituationen ger för konsekvenser på våra liv kan det uppstå ett ökat behov av stödsamtal.

Fler stödinsatser

För dig som känner stress och oro finns även stöd att hämta från andra håll.

- Vi rekommenderar Röda korsets stödtelefon 0771-900 800, 1177 och Folkhälsomyndigheten. På krisinformation.se finns även information om coronaviruset på flera olika språk, säger Ann-Marie Svendsen.

Trelleborgs kommun följer utvecklingen kontinuerligt och uppdaterar information löpande på trelleborg.se/corona. Här finns bland annat länkar till olika organisationer som erbjuder råd och stöd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?