LSS-grupp gör ansiktsvisir åt Trelleborgs lasarett

Publicerad:

Kommun och region hjälps åt när servicegruppen inom daglig verksamhet bidrar med att tillverka ansiktsvisir.

En LSS-grupp hjälper just nu Trelleborgs lasarett med att tillverka ansiktsvisir.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika En LSS-grupp hjälper just nu Trelleborgs lasarett med att tillverka ansiktsvisir.

Jennifer Brånstedt blev kontaktad av Trelleborgs lasarett som efterlyste hjälp med att tillverka ansiktsvisir. Jennifer är stödpedagog i servicegruppen, en del av kommunens dagliga verksamhet inom ramen för LSS, och tyckte att uppdraget passade utmärkt i dessa tider när det blir extra viktigt att hjälpas åt över gränserna.

- Många av våra ordinarie arbetsuppgifter har pausats på grund av coronasituationen men det här kan vi ju göra. Vi satte i gång i går och då gjorde vi hundra stycken, säger Jennifer Brånstedt.

Känns bra att hjälpa till

Region Skåne har lämnat material och instruktioner för hur ansiktsvisiren ska tillverkas. Handspriten står på bordet och deltagarna har sina bestämda uppgifter i produktionskedjan.

- Det känns skönt att ha något att göra nu när så mycket annat stängs ner. Dessutom är det här en bra sak att göra. Det känns bra att kunna hjälpa till, säger Joel Sjöström, en av deltagarna.

Servicegruppen är en grupp inom daglig verksamhet. I vanliga fall utför servicegruppen andra uppdrag som till exempel att hjälpa till i kommunens verksamheter, flytta möbler och köra saker till soptippen.

Personer inom LSS personkrets 1 och 2 har rätt till daglig verksamhet. Det är en insats enligt lagen om stöd och service för personer med funktionsnedsättning. Daglig verksamhet syftar till att skapa en meningsfull sysselsättning och att deltagarna kan ingå i någon form av gemenskap.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!