Internationella engelska skolan öppnar i Trelleborg 2022

Publicerad:

Internationella engelska skolan (IES) har tecknat hyresavtal med Hemsö om byggnation av en ny skola i Trelleborg. Byggstarten är planerad till tredje kvartalet 2020 och skolan beräknas öppna i augusti 2022.

Internationella engelska skolan öppnar i Trelleborg 2022.
Foto: IES Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Internationella engelska skolan öppnar i Trelleborg 2022.

Skolan kommer att vara belägen strax norr om Fagerängen och intill en kommunal skola då Trelleborgs kommun har identifierat ett behov av att förstärka integration och skolresultat i området Fagerängen samt öka valfriheten för eleverna i Trelleborg.

Trelleborgs kommun har valt ut plats och storlek på skolan för att svara upp till de behov som finns i dagsläget. Skolan planeras att ha 700 elever i årskurserna F-9 samt fritids när den är fullt utbyggd. Nybyggnationen avser förutom grundskolan även en förskola för 160 barn samt en idrottsanläggning. Kön till IES Trelleborg planeras att öppna 1 februari 2021.

- Skola och utbildning är en av kommunens viktigaste arbetsområden. Att våra ungdomar har fler valmöjligheter för att kunna stå ännu starkare för framtiden är viktigt - detta är en riktig milstolpe för kommunen, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.

Anna Sörelius Nordenborg, VD för Internationella engelska skolan kommenterar:
- Vi ser fram emot att vara del av den nysatsning som Trelleborg gör på området Fagerängen och att ge ökad möjlighet för eleverna att påverka sin framtid. Vi är stolta över det förtroende vi fått och ser fram emot att bidra till kommunens utbildningssatsning med en internationellt präglad skola av hög kvalitet.

- Det är glädjande att vi tillsammans med Trelleborgs kommun och Internationella engelska skolan kan tillgodose behovet av nya utbildningsplatser samt en ny idrottsanläggning i en stad som växer med flera spännande utvecklingsprojekt, kommenterar Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?