Hantera hushållsavfallet rätt i sjukdomstider

Publicerad:

Med fler personer som jobbar hemifrån och färre utomhusaktiviteter sedan coronaviruset började spridas har trycket ökat på kommunens avfallshantering.

 Ta hand om ditt hushållsavfall på rätt sätt - för våra renhållningsarbetares skull.
Foto: Pauli Korhonen Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ta hand om ditt hushållsavfall på rätt sätt - för våra renhållningsarbetares skull.

Mängden avfall från våra hushåll har ökat som en effekt av förändrade livsmönster i samhället de senaste veckorna. Det ställer nya krav på hur vi emballerar vårt hushållsavfall för att det ska vara säkert och hanterbart – och göra våra renhållningsarbetares arbetsförhållanden lite bättre.

Du kan enkelt hjälpa till att skydda våra renhållningsarbetare mot eventuella smittor. Viktigast är att du emballerar snytpapper och annat som kan vara smittbärande på ett bra sätt. Det gör du enklast genom att försluta avfallet i en väl knuten plastpåse innan du kastar det i rätt kärl. Lägg alltså inte lösa snytpapper och blöjor i avfallskärlen.

Vi hämtar som vanligt

Kommunens renhållningsarbetare kör på ordinarie turer och kommer precis som vanligt att hämta ditt avfall på röda dagar. Glöm inte att ställa fram kärlen vid tomtgränsen!

Om du har frågor eller synpunkter kring hur du ska hantera ditt hushållsavfall eller kring avfallshanteringen i Trelleborg är du välkommen att kontakta kundtjänst på telefon 0410-73 30 00.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?