Badhuspersonal och fritidsledare samarbetar med Trygghetsvärdarna

Publicerad:

Badhusvärdar har tillfälligt lämnat Badhuset för att arbeta tillsammans med Trygghetsvärdarna. Även fritidsledare rycker in som extra stöd när det behövs.

Trygghetsvärdarnas bil parkerad på Söderslättshallen.
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trygghetsvärdarnas bil parkerad på Söderslättshallen.

När Badhuset nu håller stängt för att minska risk för smittspridning av Coronaviruset finns möjlighet för personalen att rycka in och stötta i andra verksamheter.

- Fyra personer anmälde sig som frivilliga till detta uppdrag, säger Badhusets enhetschef Karolina Jonasson. Personalen tycker att det är roligt att kunna göra en insats där vi behövs tillsammans med våra övriga kollegor i kommunen.

- Fritidsledarna försöker att ha mycket uteverksamhet för att på så sätt minska risken för smitta men ändå kunna aktivera våra barn och ungdomar, säger Ungdomsenhetens chef Anette Persson. Situationen är svår för alla och oron över att bli smittad eller föra med sig smitta till anhöriga är stor. Vi hoppas alla att detta snart är över och att livet kan återgå till det normala.

Trygghetsvärdarna ser positivt på denna personalförstärkning.

- Extra tillskott av personal från övriga verksamheter i kommunen är tacksamt i dessa orostider, säger enhetschef Anders Hansson. Tillsammans gör vi vad vi kan för att med vår närvaro på strategiska platser verka för att öka tryggheten, minska brottsligheten och förebygga oönskade händelser. En trygghetsvärd kan vid behov tillkalla polis, väktare, ambulans eller räddningstjänst.

- Det är en positiv bieffekt, att alla blir tvingade att vara kreativa och hitta lösningar över gränserna. Under en kris sammansvetsas man, både inom förvaltningen och inom hela kommunen, säger förvaltningschef Jörgen Flink på kultur- och fritidsförvaltningen.

Trygghetsvärdarna når du på telefon:

0722 - 31 39 41
0722 – 31 40 69
0722 – 31 70 19

Aktuella rekommendationer och information om hur kommunens verksamheter påverkas för att minska risken för smittspridning av coronaviruset hittar du på www.trelleborg.se/corona.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?