Vilken förening blir Årets Förening?

Publicerad:

Gislövs IF, Gärdslövs byalag eller RSMH Trelleborg – vem tar hem kultur- och fritidsnämndens pris Årets Förening på Trelleborgsgalan?

Föreningarnas Hus på Klörupsvägen är samlingsplats för många föreningar i Trelleborg.
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Föreningarnas Hus på Klörupsvägen är samlingsplats för många föreningar i Trelleborg.

Kultur- och fritidsnämndens syfte med att instifta en årligt återkommande utmärkelse av Årets Förening är att ge dynamiska föreningar som verkar i tiden ett erkännande samt att ge stimulans för fortsatt god verksamhet och att skapa förebilder för andra föreningar.

De nominerade är...

  • Gislövs IF - erbjuder meningsfull fritidsaktivitet med inriktning på fotboll och långtgående hållbara mål för att främja barn-, ungdom- och seniorverksamhet över tid.
  • Gärdslövs byalag - värnar om Gärdslövs vackra natur, rika kulturhistoria och intressanta bebyggelse med en social gemenskap, människors bästa och trivsel i centrum, bland annat vid den årliga kolmilan där byalaget tillverkar sin egen grillkol.
  • RSMH Trelleborg, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa - arbetar med öppen verksamhet, föreläsningar, studiecirklar och kunskapsspridning som främjar den psykiska hälsan och allas rätt att leva på samma villkor utan att mötas av fördomar och negativa attityder.

Vinnaren meddelas på Trelleborgsgalan torsdag 21 november. Föreningar kan köpa läktarbiljetter för 100 kronor per styck för att finnas på plats vid prisutdelningen! De tre nominerade kommer att erbjudas en gratisbiljett till Trelleborgsgalan.

Kriterier

Årets Förening är en förening med en stark föreningskänsla och samhörighet. Föreningen är välkänd och godkänd enligt kommunens bidragsregler på sin verksamhetsort och genomför olika aktiviteter för att informera om sin verksamhet och attrahera nya medlemmar. God ledarvård är ett honnörsord och utbildning är något man investerar i. Föreningen har ambitionen att växa och har en positiv medlemsutveckling, där den demokratiska värdegrunden och hållbarhetsengagemanget är stort och väl förankrat i alla led.

Trelleborgsgalan

Hjälpte informationen på den här sidan dig?