Sjuksköterskor i samlad trupp på Trelleborgsloppet

Publicerad:

Sjuksköterskorna i Trelleborgs kommun gjorde gemensam sak när det var dags för Trelleborgsloppet i helgen. Arbetsgruppen genomförde loppet tillsammans och hade dagen till ära tryckt upp egna t-shirts.

Trelleborgsloppet blev en gemensam aktivitet för kommunens sjuksköterskeenhet.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgsloppet blev en gemensam aktivitet för kommunens sjuksköterskeenhet.

Lina Ekström arbetade tidigare på Region Skåne och började på socialförvaltningens sjuksköterskeenhet så sent som i maj. Hon var mycket nöjd med dagen.

- Det här är ju något som verkligen ökar gemenskapen och skapar en bra sammanhållning i en arbetsgrupp. Vår chef var också med vilket är extra kul, att vi gör saker tillsammans och som en grupp, säger Lina Ekström.

Positiva reaktioner

Några sprang fem kilometer, några gick samma runda. Gemensamt för alla var tröjan de hade på sig. "För patientens väl vi lägger ner vår själ" stod det på ryggtavlan.

- Vi fick många positiva reaktioner. Det var några äldre som sa att det var skönt att se att vi sjuksköterskor tar hand om vår egen hälsa också.

Arbetsgruppen träffades inför loppet och hade en gemensam uppvärmning. Efter loppet samlades alla och fikade i det fina vädret.

- Även om jag bara varit i kommunen en kort tid märker jag redan hur personligt det är, att det finns ett genuint intresse att vi ska trivas på arbetsplatsen och att det finns en möjlighet att påverka.

Fler lopp att vänta

Helgens upplevelse gav mersmak.

- Det var någon som föreslog att vi skulle springa Toughest nästa år. Vi får väl se hur det blir med den saken men Trelleborgsloppet igen ska det absolut bli, säger Lina Ekström.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?