September

 • Höstföredrag på Trelleborgen

  Borgfogden

  Hör arkeolog Peter Ross Lindholms personligt berättade historier om vikingakungar och vikingarnas sagovärld till gott kaffe och kaka i Vikingamuseet 10 oktober.

 • Skåneveckan för psykisk hälsa

  Den 7-11 oktober arrangeras Skåneveckan för psykisk hälsa. Då kommer en rad olika aktiviteter att genomföras runt om i Skåne. I Trelleborg bjuds det på föreläsningar kring flera teman.

 • VA-arbete på Östra infarten startar vecka 43

  Renovering av avloppsledning.

  Tekniska Serviceförvaltningen, VA-avdelningen, kommer i samarbete med Aarsleff rörteknik AB att utföra ledningsrenovering på Järnvägsgatan och Östra infarten i Trelleborg. Ledningsrenoveringen kommer periodvis att innebära en störning av fordonstrafiken.

 • Totalförsvar Skåne bygger vi tillsammans

  Överbefälhavare Micael Bydén och landshövding Anneli Hulthén.

  Under totalförsvarskonferensen ”Starka tillsammans” samlades representanter för Trelleborgs kommun, frivilligorganisationer, näringslivet, räddningstjänst, polis och andra regionala myndigheter för att tillsammans skapa en gemensam inriktning för Skånes totalförsvarsplanering.

 • Vem får årets Guldpalm?

  Hällåkra Vingård

  Guldpalmen heter Visit Trelleborgs besöknäringspris som delats ut sedan 2017. De tre nominerade i år är Galleri Fågel, Hällåkra Vingård och Stenbäcks Flygmuseum. Vem som vinner får vi reda på under Trelleborgsgalan.

 • Strömavbrott i Anderslöv

  Eon uppger att 51 kunder i norra Anderslöv är utan ström. För närvarande har de ingen prognos på när felet är avhjälpt.

 • Kom och träffa en bygglovsarkitekt

  Drömmer du om att bygga till ditt hus, bygga uterum eller bara måla om fasaden? Nu startar vi drop in för bygglovsfrågor! Välkommen att prata med en bygglovsarkitekt på Rådhuset i Trelleborg, torsdagar klockan 15.30 till 18.30.

 • Mediateken är Årets bibliotek 2019

  Magdalena Ivarsson, Gustav Fredlund och Sten Ivarsson firar att Mediateken på Söderslättsgymnasiet har utnämnts till Årets bibliotek 2019.

  Igår utsågs Mediateken på Söderslättsgymnasiet till Årets bibliotek 2019 på Bokmässan i Göteborg. Juryns motivering löd: "Mediateken på Söderslättsgymnasiet välkomnar från dag ett alla sina elever till en fantastisk och förunderlig värld där ingenting tycks vara omöjligt. På skolbiblioteket finns alltid en hjälpsam hand, ett kreativt bollplank och hjälp att förverkliga idéer och drömmar."

 • Terminsstart för FilmiKlubi - filmklubb på finska

  På måndag den 30 september är det dags igen för filmklubb på finska på Trelleborgs museum. Finsk film visas - med svenska eller engelska undertexter - och sedan bjuds det på fika och blir tid för samtal.

 • När det otänkbara händer

  Tänk dig att det händer något allvarligt i din kommun. En stor olycka eller översvämning, att vattnet blir förorenat eller någon annan så kallad extraordinär händelse.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa