Vem får årets Tångräka?

Publicerad:

Tångräkan är Trelleborgs kommuns miljö- och hållbarhetspris. På kvällens Trelleborgsgala den 21 november vet vi vem som bär hem glasstatyetten.

Motivering, nominerad : Pingstkyrkans Second hand

Återvunna skänkta prylar förvandlas till prisvärda varor i en härlig samlingpunkt och gemenskap. Överskottet går till barnhem, skolor, brunnar och annat som kan öka livskvalitén för människor i andra länder.

Motivering, nominerad 2: Brf Riksbyggen Trelleborgshus 1

Fint exempel på hur man förvandlar ett 1960-talshus till ett hållbart  2020-talshus med minimala kostnadsökningar! Genom att under åren 2010 till 2019 bedrivit ett gediget hållbarhetsarbete där samtliga boende engagerats både i inomhusmiljön och utomhusmiljön. Riksbyggen har tävlingar i "årets bästa hållbarhetsförening." Brf Trelleborgshus 1, har kommit på andra plats i hela riket 2013, på första plats i region syd 2014 och på andra plats i hela riket 2018.

Motivering, nominerad 3: Sustainable Poetry - Poesi för en hållbar framtid

Projektet föddes på Söderslättsgymnasiet och är ett samarbete mellan lärare och pedagoger från förskolan till gymnasiet och lokala samhällsaktörer. I projektet används poesi som verktyg och låter barn och unga skriva poesi med utgång i FNs 17 globala hållbarhetsmål. Genom poesin gör vi sedan unga människors röster hörda både digitalt och ute i samhället.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?