Unga trelleborgare får tycka till om kommunen

Publicerad:

För att kunna fatta bättre beslut som rör unga ska Trelleborgs kommun under hösten genomföra ungdomsenkäten LUPP - lokal uppföljning av ungdomspolitiken.

Foto: Enkätfabriken Licens: © Copyright

Enkäten är ett verktyg för att ta reda på hur ungas livssituation ser ut lokalt och få kunskap om ungas erfarenheter, behov och önskemål. Frågorna i enkäten ger svar på hur unga i kommunen ser på inflytande och demokrati, situationen i skolan, möjligheten till arbete, sin egen hälsa och trygghet, sin fritid och sin egen framtid.

- Resultatet ger oss kunskap om unga och deras önskemål för att Trelleborg ska vara en attraktiv kommun. Det blir ett väldigt viktigt underlag för vårt arbete med unga kopplat till kommunens inriktningsmål framöver, säger Nina Lanje, verksamhetsstrateg i Trelleborgs kommun.

LUPP vänder sig till unga mellan 16 och 19 år, bosatta i Trelleborgs kommun. Enkäten genomförs digitalt på lektionstid och finns på flera språk. De ungdomar som inte studerar eller studerar i en annan kommun kommer att få ett vykort med inloggningsuppgifter för att kunna genomföra enkäten.

I början av nästa år kommer sammanställningen och en analys av resultaten att vara klara.

- Då bjuder vi in alla intresserade, politiker som unga till en workshop för att diskutera hur vi kan gå vidare med det som kommit fram!

Trelleborgs kommun har genomfört LUPP vid två tidigare tillfällen, 2010 och 2015. Resultaten från tidigare undersökningar har lett till att beslutsfattare i kommunen har fått bättre kännedom om ungas livsvillkor och fått bättre beslutsunderlag i frågor som rör unga.

LUPP genomförs i samarbete med MUCF, myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som tillhandahåller enkätverktyget och jämförelseresultat från övriga kommuner i Sverige.

För mer information:
:
Verksamhetsstrateg
0733-51 13 18

Hjälpte informationen på den här sidan dig?