Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

NELL - the Cabaré

Publicerad:

Uruppförande av en märklig, dramatisk och stormig livshistoria om konst, krig och passion som tar sin början 1887. Nell Waldens liv och äventyr blir en musikalisk resa. Östra Grevies Folkhögskola blivande musikalstjärnor gestaltar och tar ton. Nell, Herwarth Walden och Else Lasker - Schüler och en skata (!) är bara några av alla otroliga alla karaktärer ni får möta.

Bildcollage från föreställningen Nell the Cabaré på Trelleborgs Museum med Östra Grevie folkhögskolas musikalelever.
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Bildcollage från föreställningen Nell the Cabaré på Trelleborgs Museum med Östra Grevie folkhögskolas musikalelever.

Det har arbetats associativt och valts musikstycken helt fritt. Men alla har anknytning till olika platser och perioder i Nells liv. Det är inte alltid melodier från tiden utan de kan vara både nyare och äldre. Det blir allt från Kurt Weills musik till Tolvskillingsoperan – jazzmedley och Edith Piaff till "Så skimrande var aldrig havet".
Nell växer upp i Trelleborg, här får hon sin utbildning och skapar sina drömmar. Men hon vill ut i världen, uppleva äventyr och upptäcka den stora, stora världen. Och hon har kraften att göra det! Hon tar sig fram, blir spindeln i nätet i ”Der Sturm” – den avantgardistiska konströrelsen i Tyskland. Hon gifter sig med tyske Herwarth Walden, de reser runt i Europa, lanserar konstnärer som Chagall, Kandinsky, Kokoscka, GAN, Hjertén och många fler. Men hon får också uppleva två världskrig. Och Herwarth hamnar i fängelse i Ryssland och Nells andre make Hans Heimann fängslas i Tyskland. Själv emigrerar hon till Schweiz – trots att hon säger ”Jag har alltid bränt mitt ljus i båda ändar” är hon en Överlevare! Vad allt får hon inte vara med om. Men ”hon ångrar ingenting”!
Nells historia är stark och modig. Hon känns modern och driftig ibland fåfäng och egenkär. Hon är en passionerad kvinna. Och hon efterlämnar en storslagen livsberättelse!
13 november kl 19 
14 november kl 19
15 november kl 19

Biljetter 120 kr. Förköp på Trelleborgs Museum
Föreställningen framförs på Trelleborgs Museum.
Ett samarbete mellan Trelleborgs Museum och Östra Grevie Folkhögskolas musikteaterlinje. Föreställningen är 65 minuter.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!