Måltidens dag firades i Trelleborg

Publicerad:

Vacker dukning och festlig meny satte guldkant på tillvaron för hyresgästerna. Måltidens dag uppmärksammades på kommunens vård- och omsorgsboenden under torsdagen.

Måltidens dag firades på kommunens vård- och omsorgsboenden under torsdagen. Här är det avdelning 1 på Borgvallen som precis startat med förrätten.
Foto: Patrik Nyström Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Måltidens dag firades på kommunens vård- och omsorgsboenden under torsdagen. Här är det avdelning 1 på Borgvallen som precis startat med förrätten.

Måltidens dag är en årlig och nationell tradition sedan många år tillbaka. På kommunens vård- och omsorgsboenden blir det ett trevligt inslag för både personalen och hyresgästerna.

- Vi gör det extra fint och i år har vi haft höst som tema på dukningen. Vi försöker dekorera på ett sätt så att det som finns på bordet lockar fram samtalsämnen, säger Carina Ståhl, aktivitetsansvarig på Borgvallen.

Nöjd hyresgäst

Ljusen tändes och sedan välkomnades hyresgästerna till det dukade bordet. Nyinflyttade Gertrud var med om Måltidens dag för första gången.

- Så fint här är! Jag har bara bott här några månader så detta har jag inte upplevt tidigare. Men jag hade hört att det skulle vara något speciellt i dag. Mycket trevligt, säger hon.

Till varmrätt serverades ugnsstekt fläskfilé med lingonsås, rostade rotfrukter och grön sparris. Dessert blev det i form av kockens smarriga chokladpannacotta med apelsinsmak.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?