Inspektionen för vård och omsorg granskar händelsen i Trelleborg

Publicerad:

Socialförvaltningen i Trelleborgs kommun har under fredagen fått besked att Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kommer att inleda en egen granskning utifrån den tragiska händelsen i Trelleborg då en mamma misstänks ha tagit både sitt eget och sitt barns liv.

När en sådan här allvarlig händelse sker har socialförvaltningen en skyldighet att utreda det. Utredningen visade att socialförvaltningen hanterat ärendet på ett sådant sätt att man inte kunnat påverka den tragiska utgången.

Socialförvaltningen beslutade, i enlighet med riktlinjerna för Lex Sarah, att inte anmäla ärendet till IVO då ärendet inte bedömts vara ett allvarligt missförhållande som är grunden för en anmälan till IVO.

Socialförvaltningen valde ändå att delge utredningen till IVO på grund av den tragiska utgången och för att det var givet att resultatet skulle väcka frågor hos berörda och allmänheten med anledning av det media har rapporterat.

IVO har nu beslutat att öppna en egen utredning för att granska ärendet.

- Den tragiska utgången i ärendet har berört många, även mig, och väckt många frågor. Jag välkomnar därför en extra granskning av IVO, säger socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist (M).

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?