Industrinatten ska locka fler unga att jobba inom industrin

Publicerad:

- Man får lära sig rätt mycket på Industrinatten och det är trevligt att få göra studiebesök på företagen, säger Sara Johansson, elev på Västervångskolan i Trelleborg.

Under Industrinatten fick Sara Johansson och hennes klasskompisar bland annat besöka Sydsvenskans tryckeri i Malmö.
Foto: Yana Broberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Under Industrinatten fick Sara Johansson och hennes klasskompisar bland annat besöka Sydsvenskans tryckeri i Malmö.

Idag får hon och ytterligare ett hundratal elever från årskurs 9 och gymnasiet i Trelleborg chansen att uppleva hur det är att arbeta inom den moderna industrin när Industrinatten arrangerades för sjätte året i rad i Malmö.

Eleverna får under dagen besöka två industriföretag samt gå på "Make it Work"- mässa på Slagthuset i Malmö där det finns prova-på-stationer med olika tekniklösningar.

– Syftet med Industrinatten är att visa upp hur dagens moderna industri ser ut och vilka olika yrken och karriärvägar det finns inom industrin för både tjejer och killar, säger Veronica Tarland, studie- och yrkesvägledare.

– Eleverna har ofta en felaktig bild av hur det är att jobba inom industrin, men kanske Industrinatten kan krossa en och annan fördom.

Vad är Industrinatten?

På Industrinatten öppnar ett antal industriföretag sina dörrar för att ta emot ungdomar som är på väg mot studieval eller yrkesval. Företagen får en chans att visa upp sin verksamhet och sin arbetsmiljö och ungdomarna kan knyta kontakter och ställa frågor direkt till sina möjliga framtida arbetsgivare. Namnet till trots genomförs dock Industrinatten i år under dagtid.

– Att det heter Industrinatten beror på att vi tidigare år besökte industriföretagen på eftermiddagen och kvällen, men i år är det första gången som evenemanget hålls under skoltid, säger Veronica Tarland.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!