Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Frossa i spel på Halloween Games Trelleborg

Publicerad:

På höstlovets första dag slår Halloween Games Trelleborg upp portarna för unga, spelsugna trelleborgare. Under hela lovet kan den som vill frossa i spel, både digitala och analoga.

Under höstlovet är unga trelleborgare välkomna till Valens köpcentrum på Halloween Games Trelleborg.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Under höstlovet är unga trelleborgare välkomna till Valens köpcentrum på Halloween Games Trelleborg.

På Valen, där Kitch'n tidigare låg, kommer det under höstlovsveckan att bjudas på spel i alla dess former. Det blir spelstationer med Playstation, Nintendo, PC och Virtual Reality, simulatorer med bilspel och dansmaskiner, många olika brädspel och till och med några stationer med pyssel.

- Alla mellan 8 och 25 som gillar att spela ska nog hitta något att göra här, säger Zouhair Arabi-Eter, enhetschef på arbetsmarknadsförvaltningen. Det här är ett samarbete mellan flera förvaltningar och föreningar i kommunen där vi velat skapa en mötesplats för unga där de erbjuds roliga aktiviteter i en trygg miljö.

Arrangemanget kommer att bemannas av bland annat av de 20 unga trelleborgare som anställts för att hjälpa till som värdar.

- Jag tycker det är oerhört positivt att man väljer att satsa på fler feriejobb i Trelleborgs kommun. Jag tror på att man tidigt i livet ska få möjlighet till arbetslivserfarenhet och lära sig ta ansvar, det skapar i sin tur möjligheten till förståelse och engagemang, säger Alexander Wemmerdahl (KD), arbetsmarknadsnämnden.

Med satsningen på Halloween Games Trelleborg hoppas man nå och engagera barn och ungdomar som man inte når annars.

- Den här aktiviteten bidrar till att komplettera det utbud av fritidsaktiviteter som vi idag erbjuder barn och ungdomar i kommunen, säger Martin Wedin Hansson, avdelningschef på kultur och fritidsförvaltningen. Ett rikt och varierat utbud av kostnadsfria fritidsaktiviteter under skolloven skapar möjligheter för alla barn att göra något kul och meningsfullt, oavsett förutsättningar.

Här hittar du öppettider och mer information om arrangemanget.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?