Årets FN-lärare besöker FN i Genève

Publicerad:

Tidigare i år fick Maria Glawe, förstelärare på Söderslättsgymnasiet, utmärkelsen Årets FN-lärare 2019. En del av priset var en studieresa till Förenta Nationerna (FN) i Genève där Maria Glawe just nu är för att besöka olika FN-organ.

Under sin studieresa till FN har Maria Glawe fått möjligheten att berätta om hur hon arbetar med Agenda 2030 och de globala målen i sin undervisning.
Foto: Privat Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Under sin studieresa till FN har Maria Glawe fått möjligheten att berätta om hur hon arbetar med Agenda 2030 och de globala målen i sin undervisning.

– Resan ger mig en möjlighet att få en unik inblick i FN-systemet och det internationella samfundets arbete med mänskliga rättigheter och hållbar utveckling, säger Maria Glawe.

Under sin studieresa har Maria också fått möjligheten att berätta om hur hon arbetar med Agenda 2030 och de globala målen i sin undervisning.

– Jag har berättat om vårt arbete med " Unga reportrar i Kim Walls fotspår". Det är ett projekt som utmanar eleverna i att läsa kritiskt och att undersöka komplexa, globala frågor. Förra året fick eleverna även skapa reportage om hållbar utveckling i Trelleborg och detta arbete fortsätter under detta läsår i ännu större omfattning, säger Maria Glawe.

Förutom att projektet stärker elevernas språkutveckling utmanas de i att fördjupa kunskaperna om hållbar utveckling, tänka globalt och agera lokalt.

- De lär sig också att ge röst och ta plats i samhället, säger Maria Glawe.

Söderslättsgymnasiet – certifierad FN-skola

Söderslättsgymnasiet är en FN-skola, vilket innebär att gymnasieskolan har ett starkt engagemang för internationella frågor och en vilja och kapacitet att utveckla sin globala profil i samarbete med FN-förbundet. Det finns ett fyrtiotal FN-skolor runt om i Sverige.

Maria Glawe utnämnd till Årets FN-lärare

Hjälpte informationen på den här sidan dig?