Kvällsöppen vägledning för vuxna

Publicerad:

Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare vill bli synliga för fler trelleborgare och provar därför att bjuda in till drop-in på kvällstid på ny plats.

Studie- och yrkesvägledarna Monica Sandberg, Julia Jarlsborg och Tina Borglin bjuder in till drop-in på kvällstid för att nå fler trelleborgare.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Studie- och yrkesvägledarna Monica Sandberg, Julia Jarlsborg och Tina Borglin bjuder in till drop-in på kvällstid för att nå fler trelleborgare.

Den 27 november och den 11 december klockan 16.30-18.30 kan trelleborgare bege sig till Gasverksgatan 3B för att få information om utbildningsmöjligheter och karriärval.

- Vi har ju drop-in på vuxenutbildningen dagtid annars, men nu provar vi det här för att öka vår tillgänglighet och hoppas på att vi når ut till fler trelleborgare som funderar på att börja studera eller byta inriktning i karriären, säger Monica Sandberg.

På vägledningscentrum för vuxna jobbar studie- och yrkesvägledarna Monica Sandberg, Tina Borglin och Julia Jarlsborg. Tre eldsjälar som brinner för att trelleborgare ska hitta rätt i sina studie- och yrkesval.

- Vi erbjuder vägledning både för studier och yrken och kan hjälpa till att konkretisera tankar och önskemål om studievägar eller yrkesval, säger Tina Borglin. Ibland är man inte medveten om sina egna styrkor och möjligheter – där kan vi stötta.

Finns det några utbildningar som ni speciellt vill tipsa om?
- Vi har platser kvar på yrkesvux vård- och omsorgsubildning och på industriutbildningen med svetsinrikting, så är man intresserad av det är man välkommen till oss så berättar vi mer, säger Julia Jarlsborg. Båda utbildningarna är inom områden där det finns en stor efterfrågan på arbetskraft – alltså goda chanser att få jobb efter studierna!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?