Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

10 år på torget- det ska vi fira!

Publicerad:

Nu i november är det 10 år sedan Museet lämnade Skyttsgården och flyttade in i Tingshuset på Stortorget. Vi bjuder på en uppsjö av evenemang - en spektakulär kabaré, en oförglömlig konsert, nya ögon att försjunka i, vernissage med performance spektakulär och ett boksläpp som inte går av för hackor. Här finns nåt för alla! Kom!

Nell - the Cabaré

13, 14, 15 november
Grandios underhållning med Östra Grevies musikteaterelever om Nell Waldens liv, konst och passion. Hennes liv och äventyr blir en musikalisk resa. På Trelleborgs Museum visar vi en utställning om Nell Walden - trelleborgsflickan som gifte sig med den radikale grundaren till tyska "Der Sturm" - Herwadt Walden. Tillsammans lanserade de färgsprakande expressionistisk konst av Kandinsky, Chagall, Kokoschka med flera.
Till cabarén har det arbetats associativt och valts musikstycken helt fritt. Allt har anknytning till olika platser och perioder av Nells liv. Det är inte alltid musik från tiden utan blandas nyare och äldre. Det blir alltifrån Kurt Weills musik till Tolvskillingsoperan, jazzmedley och Edit Piaff!

13 november kl 19-20.30
14 november kl 19-20.30
15 november kl 19-20.30
Biljetter 120 kr. Förköp på museet

Modell av Oscar Nilsson

Med Nya Ögon i museets fornsal

17 november
öppet 12-16
En kvinna som förbryllar och fascinerar - som begravdes för 7000 år sedan, rikt smyckad och sittandes på en tron av kronhjortshorn. Nu har hon uppstått i full skala i vår fornsal.
Forskningen om DNA har gett oss ny kunskap om vår äldsta historia. Norden upplevde tre stora migrationsvågor och här uppe uppstod tidigt en stor genetisk blandning. Om detta vill vi berätta!Den världskände skulptören och rekonstruktören Oscar Nilsson har utifrån en ct-scanning av kraniet byggt upp hennes ansikte muskel för muskel. Han har fått henne mer än verklig och nästan gett oss ögonkontakt med det förflutna!
kl 14 berättar Oscar Nilsson om hur han rekonstruerat skateholmskvinnan
Fri entré.

Målning Ivan Puni

Sturmafton på Axel Ebbes Konsthall

20 november
kl 19-20:15
Berlin 1910-tal. En unik och oförglömlig upplevelse! Sven Kristersson på flygeln och Jan Mark i berättartagen.
Sven Kristersson - professor i sång, kompositör och forskare
Jan Mark - dramaturg, dramatiker och översättare
På Trelleborgs Museum visar vi en utställning om Nell Walden - trelleborgsflickan som gifte sig med den radikale grundaren till tyska "Der Sturm" - Herwadt Walden. Tillsammans lanserade de färgsprakande expressionistisk konst av Kandinsky, Chagall, Kokoschka med flera. Herwadt skrev musik i 1910-talets Berlin och ryktet gick om de färgstarka Sturmaftnar som arrangerades. Men hur lät Herwadt Waldens musik? Vad var det som var så nytt och radikalt? Och varför lever denna musik inte kvar idag?
Biljetter 100 kr. Förköp på museet.

Gudar och monster av Richard Szedelyi

Gudar och monster - Richard Szedelyi

23 november
Vernissage kl 15-18
Maskmakare Richard Szedelyi visar masker, foto och video.
Missa inte en storslagen vernissage med performance, drinkar och musik. Utställningen har valts och producerats av museets ungdomsgrupp Magora.
Utställningen pågår 23.11-26.1 2020

Boken Opplöt, röekjol och stubb

Boksläpp för Opplöt, röekjol och stubb

24 november
kl 12-16
Museets stora fina bok om folklig dräkt på Söderslätt med mängder av härliga bilder.
Amos och Arvid sjunger visor.
kl 14 berättar Åsa Bill, i Bian , om folkdräkt på Digitalt museum.

Men det tar inte slut där...

Första advent

1 december
kl 12-16
Den allra finaste tomten kommer till museet och butiken är fylld av härliga julklappar!
Pyssel för barn i alla åldrar.

Teckning av Martin Ander

Bagage - Martin Ander

7 december
Vernissage 12.30-16
Martin "Mander" Ander, illustratör och grafisk formgivare med rötter i Stockholms graffítti- och skateboardvärld. Illustrationerna är alltid träffsäkra och mästerligt formgivna.
Utställningen pågår 7.11 - 8.3 2020

Hjälpte informationen på den här sidan dig?