Poesifestival med fokus på hållbar utveckling

Publicerad:

Sedan i november förra året har barn och elever från förskolan och upp till gymnasiet skapat poesi för en hållbar framtid. Igår fick flera av dem möjlighet att framföra sina verk på Trelleborgs första poesifestival.

Poesifestival med tema "Hållbar framtid"
Foto: Yana Broberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Poesifestival med tema "Hållbar framtid"

- Det har varit så roligt och berikande att genomföra Trelleborgs första poesifestival som är kopplad till FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, säger Maria Glawe, projektledare för festivalen och kulturprojektet "Poesi för en hållbar framtid". Poesifestivalen är resultatet av ett helt fantastiskt medskapande samarbete där barns och ungas tankar om en hållbar framtid lyfts fram.

Poesifestivalen gick av stapeln på Stadsbiblioteket och Trelleborgs Museum där det bland annat delades ut fina priser till deltagarna i festivalens poesitävling. Besökarna fick också pröva på att skapa Hávamálpoesi tillsammans med vikingarna från Trelleborgen.

- Eleverna tyckte det var jätteroligt att hitta sin egen tolkning av Hávámal på modern svenska, berättar vikingen Ylva Kristina Ekelund, till vardags intendent på Trelleborgen.

- Ett varmt tack till alla som har varit med i projektet och till alla som deltog på poesifestivalen, säger Maria Glawe som även blivit nominerad till Årets FN-lärare. Jag är stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit och ser redan fram emot Världspoesidagen 2020.

Söderslättsgymnasiet certifierad FN-skola

Söderslättsgymnasiet är en certifierad FN-skola vilket innebär att skolan har engagemang för internationella frågor och en vilja och kapacitet att utveckla sin globala profil i samarbete med FN.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?