Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Källkritikens vecka

Publicerad:

Kultur- och fritidsförvaltningen i Trelleborg uppmärksammar Källkritikens dag den 13 mars med en rad olika arrangemang under hela vecka 11. Aktiviteter sker på Biblioteket, Gasverket, Trelleborgs Museum och Trelleborgen. Se nedan för aktiviteter på Trelleborgs Museum.

Bildcollage med Richard Nixon.
Foto: Wikipedia Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Bildcollage med Richard Nixon.

Det är ödet... säger Nell

Lunchvisning av utställningen NELL I STORMEN. Om källkritiska frågor i arbetet med en utställning där huvudpersonen - Nell Walden - mycket strategiskt önskat förmedla en viss bild sitt liv och sin historia.

plats: Trelleborgs Museum
datum: 13 mars
tid: kl 12.00-12.40

Ond eller god? Straff eller hyllning?

Hur ska vi egentligen tolka gravfynden från Skateholm? Följ med på en visning i utställningen ÖGA mot ÖGA där källkritik står i fokus.

plats: Trelleborgs Museum
datum: 13 mars
tid: kl 17

Konspirationsteorier är det bara påhitt eller?

Ett föredrag om hur man kan uppfatta och försöka förstå orsakerna till olika konspirationsteorier med Peter Ross Lindholm.

Märkliga och skrämmande exempel på konspirationsteorier lyfts fram, men även komiska och humoristiska. Föredraget kommer dessutom belysa verkliga konspirationer och statlig mörkläggning av olika händelser. Vår historia innehåller mängder med olika märkligheter, som lockar till funderingar och vilda hypoteser. Vissa är ständigt aktuella och tycks följa oss genom livet.

plats: Trelleborgs Museum
datum: 13 mars
tid: kl 18.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?