Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Grafiktriennal XVI - Nordic Contemporary Print Triennial 2020

Publicerad:

Ansökningsomgången till Grafiktriennal XVI – Nordic Contemporary Print Triennial 2020 öppnar! Grafiska Sällskapet genomför den 16:e upplagan av Grafiktriennal i samarbete med Galleri Sander, Trelleborgs Museum och Kulturens hus i Luleå. Alltsedan den första grafiktriennalen öppnade på Nationalmuseum 1965 har utställningarna varit viktiga manifest som spårat aktuella tendenser i produktion och presentation av den grafiska konsten.

Färgrollers används inom grafiken till infärgning.
Foto: Grafiska sällskapet Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Färgrollers används inom grafiken till infärgning.

Huvudman för samtliga triennaler har varit Grafiska Sällskapet. Grafiktriennal XVI öppnar upp för ett deltagande från alla de Nordiska länderna; Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island samt de självstyrande områdena Färöarna, Grönland och Åland och välkomnar alla trycktekniker förutsatt att den konstgrafiska arbetsprocessen ingår som en väsentlig och tydlig del av arbetet.

Grafiktriennal XVI strävar efter att utforska och presentera ett utsnitt ur den samtida nordiska grafiken. Den vill spegla djupgående strömningar i bildurvalet och visa på den klangbotten där den samtida grafiken som konstform pågår och i allra högsta grad är levande.

Utställningen beger sig ut på en landsomfattande turné i Sverige under 2020. Från öppningen på Galleri Sander i Norrköping, tar den sig till Trelleborgs Museum i söder och vidare upp till Luleå och Kulturens Hus i norr. Förberedelser pågår i nuläget för att utställningen ska visas i andra nordiska länder efter 2020.

Till ansökningsomgången som äger rum 13 mars - 17 april 2019 ansöker man med pappersfoton av ett maximalt antal om 5 verk ej äldre än från 2015.

Se ansökningsblanketten för anvisningar och detaljerad information. Blanketten kan laddas ner från http://grafiskasallskapet.se/utstallningar/triennaler/nordisk-grafiktriennal-2020/
Vid ytterligare frågor kontakta

Hjälpte informationen på den här sidan dig?