Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Föreläsning på Trelleborgs Museum om subkulturellt skapande

Publicerad:

Föreläsning och samtal med kultursociologen Erik Hannerz, som diskuterar stadens offentliga rum. Hur ser Trelleborg ut? Tankar, visioner - hur kan staden formas och vilka offentliga ytor skulle behövas för att locka till lek och aktivitet?

Foto av en buss som utsmyckats av Malin Sparrvadt och Rikard Johansson från konstnärskollektivet Streetcorner.
Foto: Trelleborgs Museum Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Foto av en buss som utsmyckats av Malin Sparrvadt och Rikard Johansson från konstnärskollektivet Streetcorner.

På plats är också konstnärerna Rikard Johansson och Malin Sparrvardt från konstnärskollektivet Streetcorner som just nu visar utställningen Express Yourself på museet. I den utställningen finns Trelleborgs första lagliga grafittivägg..

Erik Hannerz är kultursociolog vid Lunds Universitet och forskar kring frågor som rör identitet, stil, autenticitet, samt kreativitet i relation till urbana miljöer.
Hans forskning har framförallt fokuserat på subkulturella grupper och han har precis avslutat ett fyra år långt projekt om hur graffitimålare uppfattar och använder sig av staden och med vilka konsekvenser. Erik arbetar även med kommuner, landsting och organisationer med frågor som rör ungas mötesplatser, normkreativitet, informellt lärande och förändringsprocesser.

Fritt inträde

tid: 28 mars kl 18
plats: Trelleborgs Museum

Hjälpte informationen på den här sidan dig?