Mars

 • Stort intresse för bemanning vid EU-val

  Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet, EU-val, i Sverige och Trelleborgs kommun arbetar just nu med förberedelserna inför valet. I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet de kommande fem åren.

 • Uppvisningsmatcher med Svenska Goalballandslaget

  Lagkaptenen och trelleborgaren Fatmir Seremeti visar hur bollen och de nya målen ser ut.

  För att fira och uppmärksamma att Trelleborg har utsetts till "himmaplan" för Svenska Goalballandslaget bjudes härmed in till en kort ceremoni följt av spännande uppvisningsmatcher i Söderslättshallen, lördagen den 30 mars med start klockan 11.00.

 • Gratis kollektivtrafik för alla fyllda 67 år

  Gratis kollektivtrafik till alla över 67 år.

  Den 4 mars beslutade Kommunstyrelsen att från den 1 maj 2019 införa avgiftsfri kollektivtrafik för resor inom Trelleborgs kommun för kommuninvånare som är 67 år och äldre.

 • Översvämningar och högvatten

  De kraftiga regn som kan drabba en kommun kan få stora och allvarliga konsekvenser, bland annat till följd av svårigheter att avleda stora mängder dagvatten på kort tid. Redan vattenmättad terräng och stora hårdgjorda markområden kan öka problemen.

 • Maria Glawe utnämnd till Årets FN-lärare

  Maria Glawe är Årets FN-lärare 2019.

  I dag delar Svenska FN-förbundet ut priset ”Årets FN-lärare” för femte gången. Priset uppmärksammar särskilt betydelsefulla insatser för att öka kunskapen, engagemanget och förståelsen för globala frågor i skolan. Mottagare av årets pris är Maria Glawe, förstelärare, speciallärare och projektledare vid Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

 • Studiebesök hos föräldralediga språkelever

  Representanter från SKL besökte Trelleborg för att höra om framgångarna med projektet Språkintegration och etablering för föräldralediga.

  På Familjecentralen i Trelleborg drivs med framgång projektet Språkintegration och etablering för föräldralediga. På torsdagsförmiddagen besökte medarbetare från SKL, Sveriges kommuner och landsting, Trelleborgs Arbetsmarknadsförvaltning och Familjecentralen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa