Trelleborg bidrar till att stärka innovationskraften i Skåne

Publicerad:

Bildningsförvaltningen och avdelningen för hållbar utveckling medverkar i Skåne Innovation Week och erbjuder fyra lokala aktiviteter under perioden 23-29 maj. Aktiviteterna lyfts också fram i samband med Skåne Innovation Day och under kick off för InnoCarnival Skåne 2020.

Aktiviteterna som genomförs kopplas till kommunens hållbarhetsarbete och medverkan i Glokala Sverige samt Bildningsförvaltningens arbete med mål 4 god utbildning för alla och delmål 4.7, lärande för hållbar utveckling, www.globalamålen.se.

Fredagen den 23 maj är det kick-off i Malmö för InnoCarnival Skåne 2020 och då presenterar elever från Söderslättsgymnaiset Global Quiz. Global Quiz är skapat av elever och samarbetet har pågått under två läsår med elever från följande program: Barn- och fritidsprogrammet, Handel- och administrationsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, Teknikcollege och Hantverksprogrammet inriktning frisör. Bland annat har elever från teknikcollage programmerat appen och resultatet i två gymnasiearbeten.

Läs mer om Skåne Innovation Week och aktiviteterna i Trelleborgs kommun. (PDF-dokument, 454 kB)

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?