Välkommen på pressträff onsdagen den 8/5 kl. 13.00 på Trelleborgs Museum, foajén

Publicerad:

Runt Övre och Stadsparkskvarteren kommer en ny levande del av centrum att växa fram! Den nya stadsdelen kommer att binda samman intilliggande områden med varandra med en bebyggelse som lever upp till moderna krav på skön arkitektur, god tillgänglighet samt en god och trygg boendemiljö både inomhus och utomhus. Utställningen om Övre – en stadsdel full av energi invigs den 10/5, men redan imorgon hålls en pressträff för media. Varmt välkommen!

Under pressträffen berättar museichef, planarkitekt och hållbarhetssamordnare om utställningen, framtidsplanerna för Övre och stadsparkskvarteren samt värdet i att samarbeta över förvaltningsgränserna med invånaren i fokus. Filmvisning: På pressträffen kommer även filmen om Övre genom tiderna premiärvisas. I denna film berättar invånare, från 14 år – 98 år, om sina minnen och framtidstankar kopplat till platsen Övre.

– Vi ser Övre som ett helt unikt område. Nu har vi möjlighet att läka staden och skapa helt nya kvarter mitt i centrala Trelleborg. Områdets småskalighet, närhet och blandning av människor och funktioner skapar förutsättningar för en mer hållbar och energieffektiv stad, säger Fredrik Magnusson, planarkitekt, Trelleborgs kommun.

– Det är just så här vi vill arbeta på museet, tillsammans med andra förvaltningar och för trelleborgarna. Vi ser nu gärna att våra besökare också delar med sig av sina kreativa tankar och goda idéer om det nya Övre. Tillsammans kan vi skapa stordåd! Säger Ingela Jacobsson, Museichef, Trelleborgs Museum.

�� Tack vare bidrag från Energimyndigheten kan vi förverkliga denna lilla godbit till utställning. Vi hoppas kunna motivera och entusiasmera besökarna så att de börjar samtala och reflektera kring hur de vill bo och leva i det framtida Trelleborg, säger Anitha Ljung, klimat- och hållbarhetssamordnare, Trelleborgs kommun.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?