Utställningen om Övre invigd

Publicerad:

En välbesökt och uppskattad invigning av utställningen om Övre gick idag, fredag, av stapeln på Trelleborgs museum. Besökarna fick ta del av platsens historia och framtid i form av visionsbilder, gamla fotografier och filmvisning i biografen.

Kommunstyrelsens ordförande, Mikael Rubin inviger utställningen
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kommunstyrelsens ordförande, Mikael Rubin inviger utställningen

Kommunstyrelsens ordförande, Mikael Rubin förklarade utställningen invigd genom att slå ett slag för Övre på gongongen samt säga:

– En sådan här utställning har stor betydelse då det är viktigt för oss att känna till vår kommuns historia, platserna här finns och hur de tidigare har använts och nu utvecklas. Nu växer Trelleborg och det råder stor politisk enighet i beslutet att låta kommunens centrum växa med bostäder och på så vis utveckla staden och få fler besökare till centrum. I dialog med trelleborgarna har det framkommit att man vill se mer liv och rörelse i det här området och jag ser det som ett fint sätt att utveckla staden.

Utställningen pågår mellan 10 maj och 8 september. Här får man veta mer både om platsens historia och framtid. Inträdet till utställningen är gratis.

Se filmen här där invånare, från 14 år – 98 år, berättar om sina minnen och framtidstankar kopplat till platsen Övre.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?