Succé för Palmsläppet

Publicerad:

De allra första palmutmärkelserna delades ut under Palmsläppet 18 maj. Trelleborgs kommun och Trelleborg Citysamverkan riktar ett varmt tack till alla som deltog. Tack bästa besökare för att ni kom. Vi ses nästa år igen!

Palmsläppet 2019
Foto: Annika Eriksdotter Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Palmsläppet 2019

En palmutmärkelse är en av stadens palmer som tillägnas en person eller en verksamhet/organisation/stiftelse som sätter eller har satt Trelleborg på kartan.

Årets palmutmärkelser tillägnades Jarl Svensson, Alf Näslund, Bo Göran Andersson, eK E Palms Åkeri och Kockska Stiftelserna/Försköningsstiftelsen.

Plaketterna bars fram av Erik Lundström, vice ordförande i kommunstyrelsen, och Bengt Nilsson, ordförande i Trelleborg Citysamverkan. Motiveringarna lästes upp av Mark Huisman, parkchef, och Anette Wennström Nilsson, ordförande i Trelleborgs Planterings- och försköningsförening.

Inom kort placeras plaketterna vid de aktuella palmerna. Bakom initiativet står Trelleborg Citysamverkan och Trelleborgs kommun.

Även Mathias Nilsson, Palmstadens Handikappbowling, hyllades med en Trelleborgsmedalj för sin fina insats under Special Olympics i Abu Dhabi.

På scenen intervjuades också hans klubbkompisar, liksom Palmstadens IK/ÖT Smygehuk FF Funkis, Palmträffen, Palmfestivalen, Trelleborgs Allehanda, Visit Trelleborg, TrelleborgsHem och Onsdagsgänget.

Det var många som såg till att Palmsläppet blev en lyckad tillställning. Vi firade Blåsmusikens dag med Kuststadens Marschorkester. Det bjöds på livemusik med The Flant's och Deadly Devoted, dansuppvisning med danzFit, modevisning, konsthantverk och handarbeten. Näringsidkare och föreningar passade på att visa upp sig.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla som deltog och gjorde Palmsläppet möjligt på olika vis. Och tack bästa besökare för att ni kom. Vi ses nästa år igen!

Annika Eriksdotter, enhetschef, Kultur- och evenemangsenheten
Lotta Wahlqvist, cityledare, Trelleborg Citysamverkan
Mark Huisman, parkchef, Parkavdelningen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?