Trygghetsapp för medborgare lanseras i Trelleborg

Publicerad:

För att smidigt kunna rapportera otrygga platser och hinder i den offentliga miljön lanserar Trelleborgs kommun en trygghetsapp.

Genom ett nytt arbetssätt kan nu alla Trelleborgare på ett enkelt sätt rapportera in till kommunen var otrygga platser och hinder finns. Med appen, anmäl hinder, kan otrygga platser och hinder anmälas på plats, med bild och beskrivning av hindret. Anmälan hanteras av kommunen som registrerar ärendet och bedömer hindret. Om det fastställs att det är ett enkelt avhjälpt hinder blir det fastighetsägarens sak att åtgärda det.

Appen går att ladda ner via App store och Google play. Appen heter Anmäl hinder.

Digitaliseringsresan är en del av kommunens resa mot en kommun i framkant

Det är viktigt att kommunen utvecklar sin dialog och kontaktvägar med invånaren och denna App är ett sätt för att nå en bredare och yngre målgrupp. Sammanfattningsvis är Appens syfte är att bredda och förstärka möjligheterna att anmäla otrygga platser och enkelt avhjälpta hinder, och kompletterar därför de vanliga sätten att höra av sig till kommunen. Appen ”Anmäl hinder” utgår, precis som Göteborgs Stad, från Boverkets föreskrift BFS 2011:13 ”Enkelt avhjälpta hinder”.

Om man inte har möjlighet att anmäla hinder via Appen så kan man även kontakta kommunen genom att skicka ett meddelande till eller ringa kundtjänst på 0410-733000.

- Detta är ett sätt för alla medborgare i Trelleborgs kommun att kunna vara med och påverka till en tryggare kommun. Det är extra kul att vi genom modern teknik uppgraderar dialogen mellan medborgarna och rådhuset. Visar det sig att det faller bra ut så tvekar jag inte att lägga mycket mer resurser på att följa upp anmälningarna som kommer in. Det skall bli spännande att följa. Jag har höga förhoppningar, säger, Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande Trelleborg (M)

Vid frågor gällande trygghetsappen och digitalisering i Trelleborgs kommun, vänligen kontakta kommunens digitaliseringsstrateg Michel El-Dabh.
Telefon: 0410-733643
E-post:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!