Kan bo på vilket äldreboende i Trelleborgs kommun som helst

Publicerad:

Margareta Lindquist och Gunvor Westerberg går i pension efter att ha vigt totalt 46 år av yrkeslivet åt äldreomsorgen i Trelleborgs kommun. Men så småningom kommer de gärna tillbaka som hyresgäster.

En stor del av sitt yrkesverksamma liv har de vigt åt Trelleborgs kommun. Nu är det dags för Gunvor Westerberg och Margareta Lindquist att dra sig tillbaka från äldreomsorgen i Trelleborgs kommun.
Foto: Patrik Nyström Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika En stor del av sitt yrkesverksamma liv har de vigt åt Trelleborgs kommun. Nu är det dags för Gunvor Westerberg och Margareta Lindquist att dra sig tillbaka från äldreomsorgen i Trelleborgs kommun.

De båda enhetscheferna inom socialförvaltningens vård- och omsorgsavdelning skrattar gott och minns tillbaka på åren som gått. Samtidigt tränger ett visst mått av vemod och ångest sig på. Efter årets sommarsemester kommer de inte tillbaka till jobbet. Då väntar i stället ett liv som pensionär. Ingen av dem tycks sakna planer.

- Det blir mer tid i Spanien, vi kommer att bo där nere mer framöver. Så har jag åtta barnbarn som jag tänker spendera tid med, säger Gunvor Westerberg.
- Äntligen får jag tid att ägna mig åt blommorna i trädgården. Och så har jag två barnbarn också. Dessutom har jag bestämt att jag ska skriva en bok om mitt liv som jag ska ge mina barn. Jag har själv suttit med många frågor som jag skulle vilja ställa mina föräldrar men som man inte alltid får chansen till, säger Margareta Lindquist.

Se personalen växa

Båda har kluvna känslor till att gå i pension.

- Jag älskar mitt jobb och det är mycket jag kommer att sakna. Mitt mål som chef har varit att få personal att växa både i sin yrkesroll och privat. Jag har personal idag som utbildar annan personal och håller föredrag som när jag började inte trodde på sig själva, säger Gunvor.
- Jag älskar mitt jobb, jag älskar att se personalen växa. Men någon gång måste man säga att "nu är det slut", säger Margareta.

Började i kommunen 1992

Margareta gick över till kommunen i samband med ädelreformen 1992. Då var hon med och startade Tornspirans äldreboende. 2010 var hon med och öppnade Borgvallens äldreboende innan hon för två år sedan gick över till att bli enhetschef för Bäckahästens äldreboende.

Gunvor inledde sin bana i Trelleborgs kommun inom hemtjänsten. Sedan har det varit Delfinens demensboende och uppstart av korttidsboende. Sedan 2005 har hon arbetat i Smyge, först inom hemvården och de senaste åtta åren som enhetschef på äldreboendet Smygehem.

Sammanhållning

Båda lyfter fram en engagerad och kreativ personal.

- Personalen är fantastisk, här finns en sammanhållning som jag inte sett tidigare. För egen del har jag, som är lite visionär, också uppskattat att vi fått tillåtelse att prova nya saker. Jag har haft en chef som verkligen lyssnat på mina förslag, säger Gunvor.

- Jag skulle kunna bo på vilket äldreboende i Trelleborgs kommun som helst. Här finns en jätteengagerad personal som varje dag gör det bästa för att hyresgästen ska ha det bra, säger Margareta.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?