45 000 invånare - en milstolpe för Trelleborg

Publicerad:

På lördagen är det fest Stadsparken för att fira att antalet kommuninvånare nu passerat 45 000. Som start för firandet uppmärksammades en av de som bidragit till befolkningsökningen.

Wilma Magnusson som föddes i april 2019 och hennes föräldrar Malin Åkesson och Joakim Magnusson fick ta emot gratulationer från kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Wilma Magnusson som föddes i april 2019 och hennes föräldrar Malin Åkesson och Joakim Magnusson fick ta emot gratulationer från kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin.

Det var under april i år som invånarantalet 45 000 nåddes. En milstolpe och ett positivt besked eftersom kommunfullmäktige har satt upp ett befolkningsmål på 50 000 invånare senast år 2028. Den 31 maj var befolkningssiffran 45 082 invånare.

– Trelleborg är en attraktiv och trygg kommun. Vårt fantastiska läge kombinerat med goda förutsättningar för att leva och bo gör att vi kommer att fortsätta växa, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin.

Invånarantalet har stigit sedan 1984 då det fanns 34 071 invånare. Den stadiga tillväxttakten är en god signal på att många ser kommunen som en attraktiv plats att leva, verka och bo på.

Att kommunen nu är över 45 000 invånare firas lördagen den 7 juli med en konsert i Stadsparken. Danne Stråhed med Dynamo Band, Sjörövar-Mange och Katta Pirat, Simon Böös och Rickard Harletun, Stefan Björk och bandet Purely Blue står på scen.

Dessutom uppmärksammas en av kommunens nyaste invånare, knappt tre månader gamla Wilma Magnusson. Hon föddes den 20 april och bidrog därmed till att 45 000-strecket passerades.

Mikael Rubin inledde firnadet med att gratulera Wilma och hennes föräldrar med ett diplom och ett presentkort på babysim i kommunens regi.

Ett unikt läge

Unikt geografiskt läge och en trygg plats att leva, verka och bo på - Trelleborg har ett unikt läge för boende, för logistik, för resande och för företagare. Kommunen ligger gynnsamt placerad som Sveriges sydligaste kommun, i den attraktiva tillväxtregionen Skåne.

Nära hav och Europas bördigaste åkermark, med mindre än 30 minuter till Malmö och 45 minuter till Köpenhamn och Kastrup. Här är allting nära.

Trelleborg har också påbörjat utvecklingsresan från hamnstad till kuststad. Totalt sett, i tätort och på landsbygden, finns planer för 8 000 nya bostäder vilket innebär att fler framöver kommer att erbjudas möjlighet att bo i kommunen.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?