Yrkeshögskolan Trelleborg växer

Publicerad:

Idag har Myndigheten för Yrkeshögskolan presenterat sitt beslut om vilka utbildningar som ska få starta under hösten 2019. Yrkeshögskolan Trelleborg har blivit beviljade att starta utbildningen Ledarskap och organisation inom vård, omsorg och socialt arbete.

-Det är jätteroligt att vi har blivit beviljade ännu en yrkeshögskoleutbildning till Trelleborg, säger Camilla Kronholm, biträdande rektor för Yrkeshögskolan Trelleborg.
Foto: Trelleborgs kommun Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika -Det är jätteroligt att vi har blivit beviljade ännu en yrkeshögskoleutbildning till Trelleborg, säger Camilla Kronholm, biträdande rektor för Yrkeshögskolan Trelleborg.

Yrkeshögskolan Trelleborg startade i augusti 2018 och har i dagsläget två pågående utbildningar, Specialistundersköterska inom välfärdsteknik och Studiehandledare med IKT- kompetens för flerspråkiga elever. I och med Myndigheten för Yrkeshögskolans beslut kommer man nu att starta ytterligare en utbildning i augusti i år.

-Det är jätteroligt med positivt beslut! Arbetsgivare inom branschen signalerar ett stort behov av denna kompetens och det finns ett intresse bland personal att vidareutbilda sig, säger Camilla Kronholm, biträdande rektor för Yrkeshögskolan Trelleborg.

Utbildningen kommer att bedrivas på halvfart under två år. Den som söker ska ha grundläggande behörighet till yrkeshögskola samt arbetslivserfarenhet från vård, omsorg eller socialt arbete. Läs mer om Yrkeshögskolan Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?