Socialnämndens ordförande delade ut pris på Myrans äldreboende

Publicerad:

Det första studiebesöket för nya ledamöter gjordes på äldreboendet som nyligen utsågs som segrare av nobelmiddagens dukningstävling.

Socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist (M) delade ut blommor och diplom till plan 3 på Myrans äldreboende, här representerat av hemvårdaren Katarina Johansson och hyresgästen Anna Greta Pålsson.
Foto: Patrik Nyström Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist (M) delade ut blommor och diplom till plan 3 på Myrans äldreboende, här representerat av hemvårdaren Katarina Johansson och hyresgästen Anna Greta Pålsson.

På tisdagsmorgonen fick Myrans äldreboende besök av socialnämndens nya ordförande Venzel Rosqvist (M), förste vice ordförande Marie Sandholm (M) och andre vice ordförande Fredrik Karlsson (SD). Ledamöterna fick en rundvandring i lokalerna och nämndens ordförande delade sedan ut pris till plan 3 som för andra året i rad vann en stor dukningstävling som arrangerats på kommunens äldreboenden.

- Eftersom tävlingen fick ett så stort genomslag i sociala medier och plan 3 här på Myrans äldreboende nu vann för andra året i rad kändes det självklart för oss att vårt första studiebesök skulle ske just här, sa Venzel Rosqvist innan han delade ut diplom och blommor till 96-åriga hyresgästen Anna Greta Pålsson och hemvårdaren Katarina Johansson.

Dukade med kärlek

Det var i samband med nobelmiddagen som dukningstävlingen ägde rum. 16 bidrag kom in och genom att gilla-markera på Facebook kunde vem som helst rösta på sin favoritdukning. Inlägget fick stor spridning och av närmare 2 200 röster föll nästan 800 på bidraget som kom från plan 3 på Myrans äldreboende. Syftet med arrangemanget är att skapa det där lilla extra för hyresgästerna.

- Det är ett trevligt initiativ och vi är djupt imponerade av att Myran vunnit två år i rad. Att höra från personalen att det kanske beror på att de har dukat med kärlek kändes fint, sa Venzel Rosqvist som har en lång erfarenhet av socialt arbete men inte tidigare haft politiska uppdrag.

Nämnden ska få verksamhetskunskap

Förutom att dela ut pris handlade tisdagens studiebesök om att få verksamhetskunskap. Det finns en tydlig tanke om att socialnämnden inte bara ska prata om verksamheten utan också se verksamheten.

- Med sådana här studiebesök kommer vi ut i verkligheten och får en ökad förståelse. Redan på den korta tid som har varit kan jag se att vi jobbar åt samma håll och det finns ett stort socialt engagemang, sa Marie Sandholm som tidigare haft uppdrag i Nyköpings socialnämnd.

- När vi vet hur det ser ut i verksamheterna blir det en starkare förankring i våra beslut. Vi ser var besluten tar vägen, sa Fredrik Karlsson som tidigare suttit i Trelleborgs bildningsnämnd.

Läs mer

Dukningstävling på äldreboenden skapade stort engagemang

Hjälpte informationen på den här sidan dig?