Branschträff med lantbrukare

Publicerad:

Trelleborgs kommuns miljöavdelning höll på torsdagseftermiddagen den 24 januari sin årliga branschträff med lantbrukare. Ett sjuttiotal lantbrukare från kommunen slöt upp och bjöds på, förutom fastlagsbulle och kaffe, ett digert program som varade hela eftermiddagen.

Martin Krokstorp från Krokstorps gård var en av föreläsarna.
Foto: Catarina Axelsson Lindow Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Martin Krokstorp från Krokstorps gård var en av föreläsarna.

Förutom lantbrukarna, visade ett antal av de nytillträdda politikerna, sitt intresse genom att delta på seminariet.

Intressanta föreläsningar

Talarna för dagen var mycket intressanta att lyssna på. Först ut var Rikard Andersson, från Jordbruksverkets växtskyddscentral i Alnarp, som pratade om läckagerisk av diflufenikan och resistensutveckling mot ogräspreparat. Sedan kom Martin Krokstorp från Krokstorps gård, som redogjorde för sitt nya tänk och arbetssätt kring odlingssystem och hållbar odling. Annika Sällvik från LRF Skåne tipsade med värme om ”Bondekompis”. Sist ut var Tette Alström från Ekologigruppen, som höll ett anförande om vatten i jordbrukslandskapet.

Årliga träffar

Samhällsbyggnadsförvaltningen, miljöavdelningen, bjuder årligen in verksamhetsutövare inom olika branscher på träffar där syftet är att möta verksamhetsutövaren utanför den ordinarie tillsynen. Vid dessa tillfällen ges övergripande råd, information om lagstiftningen samt andra nyheter som berör verksamheterna. Samtidigt ges företagarna ett tillfälle att ställa frågor och presentera sina idéer och framtida planer. Branschträffar är en plattform där det öppet sker utbyte av erfarenheter och idéer i båda riktningar samtidigt som strävan om att uppnå miljöbalkens syfte finns.

Nästa planerade branschträff hålls med innehavare av hästgårdar. Preliminärt datum är den 24 mars 2019.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?