Victoria och Skyttsgården i kommunstyret

Publicerad:

Två kulturella företeelser i Trelleborg kommer att diskuteras på kommunstyrelsens möte i morgon onsdag, 6 februari. Det handlar om placeringen av Victoriasalongen, förstaklass matsalen från den gamla tågfärjan med samma namn. Två förslag om placering återstår, Stallet vid Kulturbruket och Centralstationen. Den andra frågan är försäljning av Skyttsgården som en gång varit såväl lasarett som museum, musikskolan och bibliotek.

Skyttsgården i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Skyttsgården i Trelleborg

Bland övriga ärenden finns utveckling av kollektivtrafiken, trafikförsörjningsprogram för åren 2020 till 2030, och en skrivelse om Sjöstaden modell större. Stranderosion, bidrag till grannsamverkan, intern kontrollplan och verksamhetsplan för kommunstyrelsen står också på agendan. Camping för åretruntboende, Yallatrappan för de som står längst från arbetsmarknaden, uteförskola, konsert och teaterlokal på Söderslättsgymnasiet, forum för medborgardialog och likabehandlingsplan är andra frågor som den kommunala regeringen ska ta ställning till.

De sista ärendena på dagordningen gäller reviderad policy för sexuella trakasserier och kränkande särbehandling, avveckling av moduler, exploateringsbudget och investeringsbudget för Kuststad 2025, överföring av elnätet till bolagsform samt inrättande av politiska sekreterare.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?