Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Vi håller rent 2019

Publicerad:

Anmäl er till Vi håller rent och visa att ni vill ha ett rent och fint Trelleborg! Nytt för i år är att du kan plocka skräp med Skrappen och registrera hur mycket skräp du har plockat.

Vi håller Trelleborg rent
Foto: Håll Sverige Rent Licens: © Copyright Vi håller Trelleborg rent

Varje vår deltar Trelleborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Varje år deltar runt 700 000 hjältar runt om i landet!

I år ligger allt fokus på vår framtid - barnen

Det betyder att material som säckar och påsar endast kommer att distribueras till förskolor, skolor och ungdomsföreningar. Övriga kommuninvånare som vill delta hänvisar vi till att Plocka skräp med Skrappen, se nedan.

Anmälan för förskolor, skolor och ungdomsföreningar sker via Håll Sverige Rent, se länk till webbplatsen på denna sida. Ni får sopsäckar, mindre skräppåsar och en gåva till alla barn. Avfalls- och återvinningsavdelningen bidrar med handskar till alla deltagare. Sista anmälningsdag är den 24 mars.

Avfalls- och återvinningsavdelningens servicepersonal levererar materialet under vecka 15-16. Kan vi inte nå er kontaktperson under dessa veckor så är ni välkomna att hämta materialet hos Kundtjänst på Rådhuset från och med vecka 17.

Plocka skräp med Skrappen

Nytt för i år är skräpplockarappen Skrappen - en kostnadsfri app där alla deltagare lätt kan skapa ett eget skräpplockarevenemang och registrera hur mycket skräp som plockats. Du är alltid välkommen att plocka skräp. Säckar och påsar finns att hämta hos Kundtjänst på Rådhuset och på återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn. Först till kvarn!

Efter att ni plockat skräp

Ta hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast. Restavfallet kan ni lägga i era avfallskärl. Åk eventuellt till återvinningscentralen om möjlighet finns.

Om ni får mycket skräp som inte får plats i era kärl kan avfalls- och återvinningsavdelningen hämta efter beställning utan kostnad. Kontakta i så fall Kundtjänst, , 0410-73 30 00.

Vi håller rent-kampanjen är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vi håller Trelleborg rent

Trelleborgs kommun är medlem i nätverket Håll Sverige Rent som arbetar med att förebygga och motverka nedskräpning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?