Utvecklat samarbete gynnar kollektivtrafiken

Publicerad:

Nu går Trelleborgs kommun in i ett djupare samarbete med Skånetrafiken och trafikoperatören Bergkvarabuss. Syftet är att öka kollektivtrafiken och få hög andel nöjda kunder. Från i höst får Trelleborg nya och eldrivna stadsbussar.

Det nya samarbetet inom kollektivtrafiken presenterades för kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen.
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Det nya samarbetet inom kollektivtrafiken presenterades för kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen.

I december i år träder ett nytt trafikavtal i kraft. För stadstrafiken innebär detta bland annat nya fordon med elektrisk drift, något som kommer att gynna miljön i Trelleborg. Också regionbusstrafiken får nya fordon som kommer att drivas med biogas till hundra procent. Idag finns tre linjer för lokalbussarna, linje 1 som går från Albäckshallen i väster till Fagerängen i öster. Linje 2 går från Högalid i norr till Gislövs läge alternativt Modeshög i öster. Linje 10 går från Centralstationen till Kyrkoköpinge.

Nio regionbusslinjer trafikerar Trelleborg, bland annat till Malmö, Svedala, Anderslöv och Ystad.

I det nya trafikavtalet sluts också ett samverkansavtal som har till syfte att planera, följa upp, utveckla och marknadsföra trafiken. Fler och mer nöjda resenärer ska man få genom att mäta kvaliteten ombord, den faktiska punktligheten och hur trafiken sköts. Trepartssamarbetet består av en styrgrupp, en arbetsgrupp för trafik och framkomlighet och en för kund och utveckling.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?