SMARTA KORT

Publicerad:

Ta med dig museet hem – eller i varje fall valda godbitar ur Söderslätts spännande förhistoria! Utställningen Öga mot Öga innehåller mängder av intressant fakta om livet under sten-, brons- och järnålder. Men att verkligen ta till sig allt, det tar sin lilla tid och den tiden kanske man inte alltid har just vid museibesöket. Museets nya SMARTA KORT löser problemet.

Bild från utställningen ÖGA mot ÖGA.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Bild från utställningen ÖGA mot ÖGA.

De 7000-åriga Skateholmarna till exempel, hur hade de det egentligen? Och trelleborgsvikingen med filade tänder, varför blev han världskänd? Här finns också filmen om Söderslätts förhistoria som utgör introduktion till utställningen och som vi hoppas ger alla lust att ge sig ut på Söderslätt och njuta fornlämningarna även IRL.
Korten kostar 50 kr.

Vi släpper korten onsdag 27 februari kl 18
Då intar tekn.dr. Günter Alce scenen i museets BIA och berättar dels om den digitala tekniken bakom korten, dels om andra roliga och fantastiska saker som tekniken möjliggör, såsom portar till historiens bakgårdar, levande döda mm!
Günter Alce är trelleborgare, född, uppvuxen och ännu boende här. Han disputerade vid Lunds Tekniska Högskola i höstas, på hur man kan använda Augmented reality (AR) som ett lämpligt gränssnitt för att hitta och kontrollera uppkopplade enheter. AR-tekniken kan beskrivas som ”förstärkt verklighet” och är en teknik som sammanför det virtuella med det verkliga.
Günter har hjälpt oss på museet med den nya tekniken och vi är nu mycket stolta över att kunna presentera våra smarta kort och ser fram emot att också framöver få arbeta vidare med Günter i nya intressanta projekt.

Smarta kort - tutorial

Hjälpte informationen på den här sidan dig?