Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Att sortera matavfall är lätt!

Publicerad:

Varför krångla till det? Kampanjen "Gör det inte svårare än vad det är" hjälper dig att komma igång och samtidigt att förstå varför det är så viktigt.

Lär katten bära ut matavfallspåsen! Tipsen finns på gördetintesvårare.se.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Lär katten bära ut matavfallspåsen! Tipsen finns på gördetintesvårare.se.

Kampanjens budskap är tydligt: det är enkelt och viktigt att sortera matavfall. Sortera ut matavfallet, släng påsen i matavfallskärlet – klart! Du har räddat jorden.

Matavfallet innehåller massor av viktig näring som vi kan ta vara på och återföra till åkermarken, eller använda för att driva bussar och bilar framåt. Det är inte svårt att sortera ut matavfallet och genom det gör du faktiskt stor skillnad för vår miljö.

Följ länken till kampanjsidan "Gör det inte svårare än vad det är" och ta reda på vad som händer med matavfallet. Här kan du också vara med och tävla och vinna presentkort från Matsmart.se.

I samband med kampanjen påminner vi kommunens fastighetsägare om att se till att det finns möjlighet för alla att sortera sitt matavfall. Kontakta Kundtjänst för att få ta del av kampanjmaterialet.

Fakta om kampanjen

27 aktörer står bakom kampanjen ”Gör det inte svårare än vad det är”: kommuner, avfallsbolag och fastighetsbolag i Skåne och Västra Götaland tillsammans med Avfall Sverige. I Sysavregionen deltar förutom Trelleborg även Kävlinge, Svedala, Lomma, Vellinge, Skurup och Ystads kommun.

Kampanjen lanseras den 15 februari i digital och fysisk form.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?