Kostnadfri energi- och klimatrådgivning

Publicerad:

Nu kan du få kostnadsfri rådgivning inom energi och klimat. Energi-och klimatrådgivningen är en kommunal tjänst som finansieras till 100 procent av Energimyndigheten och syftar till att hjälpa trelleborgarna i sin resa mot en smartare och mer effektiv energianvändning.

Meaza Yohannes är ny energi- och klimatrådgivare i Trelleborgs kommun.
Foto: Maria Rydberg, Miljöbron Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Meaza Yohannes är ny energi- och klimatrådgivare i Trelleborgs kommun.

Rådgivningen riktar sig till hushåll, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, organisationer och föreningar.

Rådgivning för smartare energianvändning

Energi- och klimatrådgivningen innebär att du tillsammans med rådgivaren går igenom dina behov och önskemål, vilken uppvärmning du har och om det finns beteenden i din energianvändning som kan förändras. En smartare energianvändning kan medföra en lägre energikostnad, samtidigt som du minskar miljöpåverkan.

Du kan till exempel få råd och tips om:

  • hur du kan få sänkta energikostnader
  • hur du kan få minskad miljöpåverkan
  • olika uppvärmningsalternativ
  • egen elproduktion med hjälp av solceller
  • laddstolpar för elbil
  • bidrag och finansiellt stöd för solceller och andra energieffektiviserande åtgärder
  • energianvändning i lokaler eller bostäder
  • fönster, isolering, belysning
  • hållbara transporter

Boka rådgivning

Rådgivningen sker via telefon, e-post eller personligt besök på Rådhuset.

För att boka rådgivning är du välkommen att kontakta energi-och klimatrådgivaren per telefon 0410 - 73 41 37 eller 0733 - 51 10 75, måndag-fredag, klockan 09 - 17.

Det går också bra att ta kontakt via epost: .

Företag

Små och medelstora företag och bostadsrättföreningar erbjuds ett platsbesök där vi tillsammans går igenom energianvändningen i er fastighet/företag för att komma fram till bra förslag för en klokare energianvändning.

Möt Meaza

Meaza Yohannes tjänstgör som ny energi- och klimatrådgivare i Trelleborgs och Burlövs kommuner. På måndagar och onsdagar, klockan 08 - 12 och fredagar, klockan 13 - 16 är Meaza tillgänglig i Trelleborg.

Meaza har en gedigen utbildning inom hållbar teknik, energiteknik och projektledning från bland annat KTH och Chalmers och har tidigare arbetat med både biogas för hushåll på Etiopiens landsbygd och med hållbarhetsstrategi på Älvsstranden Utveckling.

Kontaktuppgifter

Telefon 0410 - 73 41 37 eller 0733 - 51 10 75, måndag - fredag, klockan 09 - 17.

E-post:

Läs mer om vår energi- och klimatrådgivninggenom att klicka här

Hjälpte informationen på den här sidan dig?