Trelleborg fjärde bäst i Skånsk miljörankning

Publicerad:

Trelleborgs kommun är fjärde bästa kommun i Skåne vad gäller det skånska miljömålsarbetet.

Lomma kommun toppar listan i den nya kommunrankning över hur många åtgärder för miljömålen de skånska kommunerna har genomfört. Tillsammans har de skånska kommunerna genomfört 75 procent av åtgärderna, helt eller delvis.

– Länets kommuner har realiserat och påbörjat många åtgärder, som alla är viktiga för att Skåne ska nå miljömålen. De skånska miljömålen är högt satta och svåra att nå. Men tittar vi på åtgärderna som tar oss mot målen är Skåne är faktiskt på god väg att klara programmet Skånska åtgärder för miljömålen 2016-2020, berättar Tommy Persson, miljöstrateg på Länsstyrelsen Skåne som ansvarar för uppföljningen av miljömålen.

Kommunerna har gjort en självskattning över i vilken omfattning de har genomfört sammanlagt 56 åtgärder där de är utpekade som huvudaktör. Denna ligger till grund för Länsstyrelsen Skånes rankning som alltså toppas av Lomma kommun. Trelleborg är fjärde bäst efter Helsingborg och Lund.

_ Resultatet är mycket glädjande. Trelleborg har ett ambitiöst miljöarbete inom alla sektorer och nu ser vi att vi står oss väl i jämförelse med resten av Skånes kommuner, kommenterar Lina Wedin Hansson, tillväxtchef i kommunen.

Tabellen nedan visar rankningen i sydvästra Skåne. Lomma kommun rankas på första plats i hela Skåne och således i sydvästra Skåne. Till exempel Burlövs kommun rankas på fjärde plats i sydvästra Skåne och på sjunde plats i hela Skåne.

Kommun

Plats i Skåne

Lomma kommun

Lunds kommun

Trelleborgs kommun

Burlövs kommun

Vellinge kommun

Malmö stad

Svedala kommun

19 

Eslövs kommun

26 

Höörs kommun

27 

Staffanstorps kommun

29 

Kävlinge kommun

30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?